Psicologo Santa Perpetua de Mogoda - Psicòleg
_ Psicólogo Santa Perpètua de Mogoda


TOTA LA INFO:  WWW.XAVIERCONESA.COM

Xavier Conesa Lapena – Carme Serrat Bretcha
C/ Gaietà Vinzia, 11-13
MOLLET DEL VALLES
C/ Santa Anna, 26
BARCELONA
Tel 93 570 71 54 –  65 381 188 7(petición de visita)
conesa@gmail.com
Xavier Conesa Lapena
(Montcada i Reixac, 1956) és un psicòleg i sexòleg català. El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l’Institut Superior d’Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d’Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de BarcelonaUniversitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i
Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l’any 1.999
L’any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d’aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.
Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.
Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió
.Enllaços externs
Carme Serrat Bretcha
Licenciada en Psicologia Colegiada nº 3.086 Adultos e Infantil (Universidad de Barcelona)
Diplomatura de Postgrado en Logopedia (Universidad Autonoma de Barcelona)
Certificación para el tratamiento de la Fundación Catalana del Sindrome de Down.
Diagnostico y Terapia Infantil (Instituto Medico del Desarrollo Infantil)
Tutora de practicas Universidad de Barcelona y Universidad Ramon Llull
Terapeuta Sexual i Familiar
Coordinadora de l’Institut Suparior d’Estudis Sexològics I.S.E.S.
Professora d’Integració Social i Atenció Soció Sanitària
Professora de Comunicació alternativa, Atenció a persones amb dependencia,
Assessora Psicològica d’escoles bressol.
Assessorament a pares
Tutora de Pràctiques Universitat Oberta de Catalunya
Conferenciant de temes relacionats amb la psicologia infantil.
TRACTAMENTS
TRACTAMENTS DE LA PERSONALITATEL FUTUR DELS TRACTAMENTS PSICOLÒGICS I L’AVALUACIÓ DE LA SEVA EFICÀCIA
Les teràpies psicològiques tendiran a estar estandarditzades, és a dir, tendiran a presentar-se amb una descripció precisa dels instruments d’avaluació, el programa de tractament, el format d’aplicació (individual o grupal), el diari de sessions, etcètera.
Les guies de tractament efectives s’inscriuen en el marc de teràpies breus (10/15 sessions) i específiques, el que no és incompatible amb la necessària flexibilitat en l’aplicació d’aquests tractaments en funció de les peculiaritats concretes de cada pacient. De fet, i al marge de la dificultat d’acceptació de les teràpies llargues per part dels pacients, l’allargament d’un tractament no augmenta necessàriament la utilitat o l’eficàcia del mateix. Fins i tot hi ha una probabilitat molt alta que la intervenció clínica sigui ineficaç per a un problema específic si el pacient no respon de forma satisfactòria després de les primeres sessions.
Els resultats dels tractaments psicològics solen ser satisfactoris, però no en tots els trastorns són igual d’eficaços. Cal desenvolupar noves formes terapèutiques que permetin augmentar l’eficàcia en quadres clínics, com les psicosis, els trastorns bipolars, els problemes somatomorfs i els trastorns de personalitat.
Tot i que els tractaments psicològics són eficaços quan s’apliquen com a única teràpia, i fins i tot en alguns casos més que quan es combinen amb altres tractaments, com els farmacològics, en alguns casos pot ser més eficaç la combinació de tractaments psicològics i farmacològics. És un camp poc investigat i al que ha de dedicar-se més esforç.
No es pot tampoc desatendre al pes específic de les característiques personals del terapeuta en el resultat final d’un tractament. Hi ha una gran variabilitat en els èxits obtinguts d’uns terapeutes als altres, al marge de les tècniques terapèutiques utilitzades. Encara que no es coneix amb precisió el perfil personal idoni del clínic, hi ha, però, algunes característiques que faciliten l’aliança terapèutica entre terapeuta i pacient: equilibri emocional, sentit comú, absència de rigidesa i ganes genuïnes d’ajuda.
Finalment, sembla convenient que l’actuació del psicòleg no es dugui a terme de forma aïllada ni del medi del pacient ni dels recursos socials i tècnics que puguin oferir altres professionals. Per això, sembla molt convenient el treball en equip per atendre l’objectiu comú de solucionar els problemes d’una persona i millorar la seva qualitat de vida.
LECTURES RECOMANADES
Pagès, F.J., Echeburúa, E. i Becoña, I. (2000). Guia per a l’elecció de tractaments psicològics efectius: cap a una nova psicologia clínica. Madrid. Dykinson.
Froján, M.X. i Santacreu, J. (1999). Què és un tractament psicològic ?. Madrid. Biblioteca Nova.
Sevilla, J. i Pastor, J. (1991). Podria ajudar un psicòleg ?. València. Centre d’Investigació i Teràpia de Conducta.
Nathan, P. E.; Gorman, J.M. i Salkind, N.J. (2002) Tractament de trastorns mentals. Una guia de tractaments que funcionen. Madrid: Aliança Assaig.

La felicidad de tu vida depende de la calidad de tus pensamientos. Marco Aurelio.

Tocar fondo no es un retiro de fin de semana, no es un maldito seminario. Deja de intentar controlarlo todo y suéltate de una vez.

Si crees que eres pobre… ponle precio a tus manos. Comprenderás lo afortunado que eres.

Llora con alguien. Alivia más que llorar solo.

1 comentari:

 1. Xavier Conesa Lapena – Carme Serrat Bretcha
  C/ Gaietà Vinzia, 11-13
  MOLLET DEL VALLES
  C/ Santa Anna, 26
  BARCELONA
  Tel 93 570 71 54 – 65 381 188 7(petición de visita)
  conesa@gmail.com
  Xavier Conesa Lapena

  ResponSuprimeix