Psicólogo Parets del Vallès Psicòleg_ Psicólogo Parets del VallèsXavier Conesa Lapena – Carme Serrat Bretcha
C/ Gaietà Vinzia, 11-13
MOLLET DEL VALLES
C/ Santa Anna, 26
BARCELONA
Tel 93 570 71 54 –  65 381 188 7(petición de visita)
conesa@gmail.com
Xavier Conesa Lapena
(Montcada i Reixac, 1956) és un psicòleg i sexòleg català. El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l’Institut Superior d’Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d’Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de BarcelonaUniversitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i
Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l’any 1.999
L’any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d’aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.
Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.
Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió
.Enllaços externs
Carme Serrat Bretcha
Licenciada en Psicologia Colegiada nº 3.086 Adultos e Infantil (Universidad de Barcelona)
Diplomatura de Postgrado en Logopedia (Universidad Autonoma de Barcelona)
Certificación para el tratamiento de la Fundación Catalana del Sindrome de Down.
Diagnostico y Terapia Infantil (Instituto Medico del Desarrollo Infantil)
Tutora de practicas Universidad de Barcelona y Universidad Ramon Llull
Terapeuta Sexual i Familiar
Coordinadora de l’Institut Suparior d’Estudis Sexològics I.S.E.S.
Professora d’Integració Social i Atenció Soció Sanitària
Professora de Comunicació alternativa, Atenció a persones amb dependencia,
Assessora Psicològica d’escoles bressol.
Assessorament a pares
Tutora de Pràctiques Universitat Oberta de Catalunya
Conferenciant de temes relacionats amb la psicologia infantil.
TRACTAMENTS
TRACTAMENTS DE LA PERSONALITAT

On ha de buscar UN TRACTAMENT PSICOLÒGIC?
Els tractaments psicològics s’ofereixen en dos àmbits principals: els centres públics i els centres privats.
Pel que fa als centres públics, destaquen els Centres de Salut Mental, en els que s’ofereixen tractaments psiquiàtrics i psicològics gratuïts. Totes les comunitats del nostre país compten amb un nombre determinat de centres públics, variable d’unes comunitats a unes altres, en els quals treballen psicòlegs clínics, psiquiatres, infermeres i treballadors socials. De tots ells, són els psicòlegs clínics els professionals que estan preparats específicament per a realitzar una avaluació psicològica i aplicar els tractaments psicològics. A més, hi ha molts altres centres (associacions, principalment) que atenen problemàtiques específiques (drogoaddicció, ludopatia, etc.) en què hi ha també un psicòleg clínic que està especialitzat en aplicar els tractaments psicològics adequats per a una alteració específica.
Hi ha altres centres públics que ofereixen assistència psicològica i que varien en gran mesura. Així hi ha serveis hospitalaris de Psiquiatria i serveis d’altres especialitats mèdiques (Medicina Interna, Reumatologia, Rehabilitació, Hematologia, Unitats de Dolor i de Cures Pal·liatives, etc.) que compten amb psicòlegs, encara que en una proporció molt menor que els existents en els Centres de Salut Mental. També pot trobar-se assistència psicològica en centres públics dependents d’Ajuntaments (Centres de Salut Municipal o de Promoció de la Salut), de les comunitats autònomes i en associacions sustentades, en gran mesura, per fons públics relacionats amb l’assistència social i sanitària (Associació Espanyola contra el Càncer, per exemple, i diverses ONG).
No obstant això, on es troba el major nombre de professionals que ofereix assistència psicològica és en l’àmbit privat. En qualsevol ciutat del nostre país podem trobar multitud de consultes privades de psicologia clínica en què un professional ofereix tractaments psicològics per a diversos quadres clínics i diferents edats (adults o nens). És aquí on qui busca atenció psicològica es pot veure més desorientat. Per ajudar en la recerca es pot recórrer a persones o institucions que orientin al respecte. El Col·legi Oficial de Psicòlegs disposa d’informació sobre col·legiats que exerceixen la seva activitat en determinades zones i especialitats (http://www.cop.es). També algunes institucions independents faciliten informació pública sobre psicòlegs que han seguit programes d’especialització de postgrau (per exemple, http://www.uned.es/master-terapia-de-conducta/TerapeutasConducta.htm).

Mar, Atardecer, Playa, Tranquilidad
¿TOTS ELS TRACTAMENTS PSICOLÒGICS SÓN EFICAÇOS?
Quan un pren un medicament confia que la seva eficàcia hagi estat sotmesa científicament a prova. Igual que qualsevol fàrmac, un tractament psicològic ha de passar unes proves i controls científics per saber si és més eficaç que no fer res o que utilitzar un altre tractament que en principi és menys o gens eficaç. De la mateixa manera que no hauríem de prendre un fàrmac d’eficàcia no demostrada, tampoc hauríem de seguir un tractament psicològic que no se sap si funciona, almenys quan hi ha tractaments alternatius d’eficàcia demostrada. Alguns professionals es basen en la seva experiència per afirmar que els seus tractaments funcionen “igual que fan els que imposen les seves mans, llegeixen les cartes del Tarot o executen estranys rituals”, però l’experiència no sotmesa a prova s’ha mostrat enganyosa en múltiples ocasions i ha mètodes més fiables per saber si un tractament funciona o no.
No tots els tipus de tractaments psicològics han estat sotmesos convenientment a prova. El més investigat, fins al moment, ha estat el cognitiu-conductual. D’aquest enfocament s’han derivat tractaments eficaços per a una diversitat de problemes: trastorns d’ansietat, depressió major, disfuncions sexuals, problemes de parella, trastorns d’alimentació, drogodependències, trastorns de conducta en la infància, control d’esfínters i, en combinació amb intervencions mèdiques, esquizofrènia, dolor i trastorn de dèficit d’atenció amb hiperactivitat.
Les teràpies psicoanalítiques, psicodinàmiques, existencials-humanistes i sistèmiques no han estat investigades prou fins ara, pel que no es pot afirmar si són eficaços o no. Les escasses dades disponibles indiquen l’eficàcia o possible eficàcia de la teràpia interpersonal (una intervenció eclèctica de tipus psicodinàmic i cognitiu-conductual que busca resoldre els problemes interpersonals) per a la depressió, bulímia i sobreingesta compulsiva, i de la teràpia psicodinàmica breu per a la depressió i la dependència d’opiacis.

No hagas de tu vida un borrador, tal vez no tengas tiempo de pasarlo en limpio.

No olvides que cuanto más sufras, más fuerte te puedes hacer; porque si lo superas, serás mucho mejor que antes de sentirte mal.

La mayor gloria de la vida no reside en no caernos nunca, sino en levantarnos cada vez que caemos. Nelson Mandela.

rabad esto en vuestro corazón, cada día es el mejor del año. W. Emerson

La vida cada día te ofrece una nueva oportunidad de ser feliz, se llama: “HOY”

En suma, conèixer quins tractaments psicològics concrets són més efectius per al problema que ens afecta és fonamental. D’això depèn, en gran mesura, l’èxit de la inter

Cap comentari:

Publica un comentari