Psicólogo Montornès Psicòleg_ Psicólogo Montornés


TOTA LA INFO:  WWW.XAVIERCONESA.COM

Xavier Conesa Lapena – Carme Serrat Bretcha

www.conesa.blog.cat
C/ Gaietà Vinzia, 11-13
MOLLET DEL VALLES
C/ Santa Anna, 26
BARCELONA
Tel 93 570 71 54 –  65 381 188 7
conesa@gmail.com
Xavier Conesa Lapena

(Montcada i Reixac, 1956) és un psicòleg i sexòleg català. El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l’Institut Superior d’Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d’Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de BarcelonaUniversitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i
Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l’any 1.999
L’any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d’aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.
Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.
Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió
.Enllaços externs
Carme Serrat Bretcha

Licenciada en Psicologia Colegiada nº 3.086 Adultos e Infantil (Universidad de Barcelona)
Diplomatura de Postgrado en Logopedia (Universidad Autonoma de Barcelona)
Certificación para el tratamiento de la Fundación Catalana del Sindrome de Down.
Diagnostico y Terapia Infantil (Instituto Medico del Desarrollo Infantil)
Tutora de practicas Universidad de Barcelona y Universidad Ramon Llull
Terapeuta Sexual i Familiar
Coordinadora de l’Institut Suparior d’Estudis Sexològics I.S.E.S.
Professora d’Integració Social i Atenció Soció Sanitària
Professora de Comunicació alternativa, Atenció a persones amb dependencia,
Assessora Psicològica d’escoles bressol.
Assessorament a pares
Tutora de Pràctiques Universitat Oberta de Catalunya
Conferenciant de temes relacionats amb la psicologia infantil.
TRACTAMENTS
TRACTAMENTS DE LA PERSONALITAT
….

ELS TRACTAMENTS PSICOLÒGICS
1. Les investigacions han posat en evidència que en comparació amb els antidepressius, la teràpia cognitiu-conductual és eficaç a curt termini i més eficaç a llarg termini en el tractament de la depressió lleu i moderada i dels trastorns d’ansietat. Redueix els símptomes de malaltia i prevé recaigudes. També ha mostrat eficàcia per reduir l’absentisme laboral.
2. Per a la depressió severa, la teràpia cognitiu-conductual pot potenciar els efectes dels antidepressius i la combinació d’ambdues estratègies és més barata (a igualtat de beneficis) que qualsevol altra aproximació. Els tractaments psicològics són aconsellables quan el problema de salut mental que presenta el pacient està complicat per altres condicions mèdiques, com abús d’alcohol o drogues, o problemes de salut física crònics.
3. Per a les persones amb esquizofrènia, hi ha evidència que les teràpies familiars, la psicoteràpia interpersonal i el tractament cognitiu-conductual redueixen el temps d’hospitalització i la probabilitat de recaigudes; milloren el benestar i l’estat mental i cognitiu del pacient; i incrementen el nivell de conscienciació del pacient sobre el tractament farmacològic, així com la seva voluntat per complir amb aquest tractament. En una entrevista recent, més de la meitat dels pacients (sobre una mostra de 8.300 persones) que estaven en tractament de salut mental i que van rebre tractament psicològic complementari van informar que les teràpies psicològiques van ser “definitivament” útils i només el 14% va assenyalar que no el van ajudar en absolut.
Vela, Guy, Joven, Hombre, Masculina
4. Per als nens, d’acord a les recomanacions de la NICE, hi ha evidència que el tractament cognitiu-conductual pot ajudar a gestionar el dolor, els símptomes associats al trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat i els problemes d’ansietat. Així mateix, recomanen aplicar la teràpia familiar per a problemes de conducta, abús de substàncies i malalties físiques cròniques en nens. La teràpia de grup ha mostrat ser eficaç també per tractar els problemes d’ansietat infantil i les auto-lesions.
5. La NICE recomana també les teràpies psicològiques per a persones amb un ampli rang de problemes de salut física, com diabetis, esclerosi múltiple, malalties cardíaques, o complicacions mèdiques cròniques causades per vessament cerebral, ja que aquests pacients presenten un alt risc de patir depressió . El tractament de la salut mental d’aquestes persones amb malalties cròniques pot millorar notablement la seva disposició per seguir les prescripcions mèdiques, la seva participació en els exercicis de rehabilitació i el seu acte-cura en matèria de promoció de la salut. En definitiva, el tractament psicològic pot ser molt eficaç per millorar la seva qualitat de vida, disminuir la seva discapacitat, i reduir la sobrecàrrega de l’individu i de la família.
6. No hi ha una única teràpia psicològica eficaç per a tots els problemes de salut. Els diferents tractaments s’ajusten a diferents persones i a diferents condicions de salut. No tothom se sent a gust amb les teràpies psicològiques, ni tothom es beneficia d’elles, però poden jugar un important i beneficiós paper com a alternativa o complement al tractament farmacològic, per la qual cosa han de ser accessibles per a tots els pacients.
7. Les teràpies psicològiques suposen menys risc per a la salut i tenen menys efectes secundaris que els fàrmacs. En aquest sentit, la NICE recomana l’elecció de tractaments psicològics especialment per a nens i adolescents i per a dones embarassades amb depressió, perquè els antidepressius tenen major risc per a la salut. Les teràpies psicològiques són preferibles al tractament farmacològic també en el cas de persones que presenten altres problemes de salut associats, particularment condicions cròniques, ja que els fàrmacs que habitualment reben poden tenir interaccions perjudicials amb els antidepressius o amb els antipsicòtics.
8. Mitjançant la participació activa del pacient en el seu tractament, les teràpies psicològiques poden “donar poder” a les persones i animar-los a involucrar-se en el seu procés de recuperació. Aquesta aproximació activa i constructiva pot ajudar a combatre el sentiment d’invalidesa que la persona pot desenvolupar a conseqüència de viure amb una malaltia mental.

“Una crisis de sentido es la condición necesaria para que algo nuevo aparezca”
Pál Pelbart

“Es mejor ser odiado por lo que eres que ser amado por lo que no eres”.
André Gide

“La confianza no viene de estar siempre en lo correcto, sino de no temer estar equivocado”.
Peter T. Mcintyre

“Las cometas se elevan contra y no a favor del viento”.
John Neal

Psicologo Montornés Montmeló Parets Palau-Solità Sant Cugat Psicólogo Rubí Caldes de Montbui Lliçà Barberà Psicólogo Castellar del Vallès  Llinars Santa Perpetua Psicólogo La Llagosta Montcada Cerdanyola

1 comentari:

 1. Xavier Conesa Lapena – Carme Serrat Bretcha
  C/ Gaietà Vinzia, 11-13
  MOLLET DEL VALLES
  C/ Santa Anna, 26
  BARCELONA
  Tel 93 570 71 54 – 65 381 188 7(petición de visita)
  conesa@gmail.com
  Xavier Conesa Lapena

  ResponSuprimeix