Psicólogo Montcada i Reixac Psicòlegwww.psicologoparejas.es


_ Psicólogo Montcada i Reixac


TOTA LA INFO:  WWW.XAVIERCONESA.COM

Xavier Conesa Lapena – Carme Serrat Bretcha
C/ Gaietà Vinzia, 11-13
MOLLET DEL VALLES
C/ Santa Anna, 26
BARCELONA
Tel 93 570 71 54 –  65 381 188 7(petición de visita)
conesa@gmail.com
Xavier Conesa Lapena
Psicòleg i sexòleg . El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l’Institut Superior d’Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d’Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de BarcelonaUniversitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i
Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l’any 1.999
L’any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d’aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.
Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.
Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió
.Enllaços externs
Carme Serrat Bretcha
Licenciada en Psicologia Colegiada nº 3.086 Adultos e Infantil (Universidad de Barcelona)
Diplomatura de Postgrado en Logopedia (Universidad Autonoma de Barcelona)
Certificación para el tratamiento de la Fundación Catalana del Sindrome de Down.
Diagnostico y Terapia Infantil (Instituto Medico del Desarrollo Infantil)
Tutora de practicas Universidad de Barcelona y Universidad Ramon Llull
Terapeuta Sexual i Familiar
Coordinadora de l’Institut Suparior d’Estudis Sexològics I.S.E.S.
Professora d’Integració Social i Atenció Soció Sanitària
Professora de Comunicació alternativa, Atenció a persones amb dependencia,
Assessora Psicològica d’escoles bressol.
Assessorament a pares
Tutora de Pràctiques Universitat Oberta de Catalunya
Conferenciant de temes relacionats amb la psicologia infantil.
TRACTAMENTS
TRACTAMENTS DE LA PERSONALITAT

Què és un tractament psicològic?
Un tractament psicològic és una intervenció professional, basada en tècniques psicològiques, en un context clínic (Centre de Salut Mental, Hospital, consulta privada, Associacions de persones afectades, etc.). En ella un especialista, habitualment un psicòleg clínic, busca eliminar el sofriment d’una altra persona o ensenyar-li les habilitats adequades per fer front als diversos problemes de la vida quotidiana. Exemples d’això són ajudar a una persona a superar la seva depressió o reduir les seves obsessions, treballar amb una família amb conflictes entre els seus membres perquè sàpiguen comunicar-se millor, o ensenyar a un adolescent a relacionar-se amb altres companys de manera més sociable i menys agressiu.
Un tractament psicològic implica, entre altres coses, escoltar amb atenció el que el pacient ha de dir i buscar quins aspectes personals, socials, familiars, etc., són responsables del problema. També suposa informar el pacient sobre com pot resoldre els problemes plantejats i emprar tècniques psicològiques específiques com ara, per exemple, l’entrenament en respiració o relaxació, la resolució de problemes interpersonals, el qüestionament de creences errònies, l’entrenament en habilitats socials, etc. L’ús de fàrmacs no és part del tractament psicològic, encara que poden combinar-se dos tipus de teràpia quan es considera oportú.
En resum, els tractaments psicològics són aplicats per psicòlegs clínics, que són els especialistes en els problemes del comportament humà i que utilitzen tècniques especialitzades d’avaluació (una entrevista, una història clínica, tests i qüestionaris, etc.), i de tractament, la eficàcia ha estat contrastada en diverses investigacions científiques.
Compromiso, Pareja, Romance, Bicicleta
El tractament psicològic pot dur-se a terme amb persones (una sola persona), parelles, famílies i grups. És possible combinar, segons els casos i necessitats, el format de tractament; així, pot realitzar un tractament en grup juntament amb sessions d’assistència individual. La intervenció pot durar des d’una o unes poques sessions (p.ex., en situacions de crisi o assessorament) fins a diversos anys (en el cas de la psicoanàlisi). El més freqüent és que s’estengui de 5 a 50 sessions del voltant d’1 hora i de freqüència setmanal. El nombre de sessions depèn del tipus o nombre de problemes i de la gravetat d’aquests.
La forma habitual de tractament psicològic suposa un contacte personal amb el psicòleg. No obstant això, també poden utilitzar mitjans complementaris per cobrir alguns aspectes del tractament: telèfon, correu o Internet (correu electrònic, videoconferència, xat). L’ús d’aquests mitjans, amb les garanties clíniques i ètiques necessàries, és útil quan el pacient: a) té dificultats físiques o geogràfiques per anar a la consulta del professional o el seu problema es ho impedeix (p.ex., agorafòbia o fòbia social severes), b) vol seguir la teràpia amb el mateix terapeuta, però ha d’absentar per trasllat o altres causes, c) desitja un anonimat major o total, d) és capaç de comunicar-se eficaçment a través dels mitjans tècnics citats, i) posseeix els recursos per gestionar els seus problemes amb el suport no presencial, f) presenta un trastorn no molt greu, g) desitja simplement fer una consulta o demanar l’opinió professional del psicòleg

“La curiosa paradoja es que cuando me acepto a mí mismo, puedo cambiar”.
Carl R. Rogers

“La verdadera medida del éxito es el número de veces que te puedes recuperar del fracaso”.
Stephen Richards

“Puedes tener cualquier cosa que quieras si estas dispuesto a renunciar a la creencia de que no lo puedes tener”.
Dr. Robert Anthony

2 comentaris:

 1. Xavier Conesa Lapena – Carme Serrat Bretcha
  C/ Gaietà Vinzia, 11-13
  MOLLET DEL VALLES
  C/ Santa Anna, 26
  BARCELONA
  Tel 93 570 71 54 – 65 381 188 7(petición de visita)
  conesa@gmail.com
  Xavier Conesa Lapena

  ResponElimina
 2. Xavier Conesa Lapena – Carme Serrat Bretcha
  C/ Gaietà Vinzia, 11-13
  MOLLET DEL VALLES
  C/ Santa Anna, 26
  BARCELONA
  Tel 93 570 71 54 – 65 381 188 7(petición de visita)
  conesa@gmail.com
  Xavier Conesa Lapena

  ResponElimina